Hlavní obsah
2,9
(439)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Křupavé na povrchu, měkké uvnitř a parádně vonící po bylinkách a česneku. Vařené brambory získají úplně jiné grády, když je lehce rozmáčknete, přidáte ochucený olejíček a na chvíli ještě přesunete do trouby.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g baby brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst parmazánu
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 5 g soli a pepře
Článek

Postup

01.

Vydrhnuté brambory (vybírejte co nejmenší) uvařte v hodně osolené vodě téměř doměkka, to trvá kolem 25 minut.

02.

Velký plech pomažte trochou oleje, slité brambory na něj přemístěte a plechovým hrnkem či dlaní je rozmáčkněte do placky.

03.

Potřete je olejem nebo máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami (tymián a petržel, ale použít můžete klidně i kupovanou sušenou směs). Osolte a opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dokřupava. Posypejte strouhaným sýrem a podávejte.

Foto: Jakub Jurdič

Z brambor vykouzlíte originální přílohy!Foto: Jakub Jurdič

Související témata:

Načítám