Článek
Postup
01.
Do vroucího vývaru zamíchejte polentu a uvařte podle návodu do zhoustnutí. Na závěr vmíchejte prolisovaný česnek, máslo nebo olej, parmazán a případně dosolte.
02.
Ředkvičky rozpulte nebo rozčtvrťte a zprudka opečte na rozpáleném oleji. Přidejte cizrnu, nechte prohřát a stáhněte z ohně. Vmíchejte nasekanou jarní cibulku, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou, která ředkvičkám vrátí načervenalou barvu.
03.
Na talíře dejte polentu, na ni navrstvěte směs s ředkvičkami a podávejte.
Tip
S cizrnou a polentou zasytí, ale samotné pečené ředkvičky poslouží i jako zajímavá zeleninová příloha třeba k pečenému masu.
Zkuste další recepty z polenty, vhodné jako snadné a chutné večeře.