Článek
Postup
01.
Nejprve v cedníku proudem vroucí vody spařte špenát společně s pokrájeným česnekem. Zavadlý špenát nechte zcela zchladnout a pak ho nasekejte.
02.
Ricottu dejte do misky, přidejte nasekaný špenát s česnekem, žloutek, parmazán a muškátový oříšek a vše smíchejte.
PLNĚNÉ PAPRIKY SE NIKDY NEPŘEJEDÍ
03.
Papriky rozkrojte napůl, zbavte je semínek, osolte a naplňte je ricottovou směsí. Na dno pekáčku nebo zapékací mísy nalijte olej a sekaná rajčata, lehce je osolte. Na rajčata položte naplněné papriky, pekáč přikryjte alobalem a dejte péct na cca 20 minut při 190 stupních.
04.
Po této době alobal sundejte, na papriky rozdělte strouhanou mozzarellu a dál pečte odkryté asi 10 minut, dokud povrch nezačne zlátnout.
Tip: Upečené papriky podávejte s domácí bagetou nebo třeba s kuskusem či vařenou rýží.
Plnit a zapékat můžete i jinou zeleninu. Zkuste pečená plněná rajčata s vejci nebo lilek plněný bulgurem.