Hlavní obsah
3,4
(108)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ricottovou směs se špenátem obvykle používáme jako náplň do těstovin cannelloni. Tentokrát ji zkuste zapéct s paprikami a vznikne výborný letní lehký recept. Pusťte se do toho, je to opravdu rychlé a jednoduché. A vynikající!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Ricottovou náplň
  • 250 g ricotty
  • 125 g baby špenátu
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 ks žloutků
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst parmazánu
Papriky
  • 2 ks červené papriky
  • 300 g rajčat
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Nejprve v cedníku proudem vroucí vody spařte špenát společně s pokrájeným česnekem. Zavadlý špenát nechte zcela zchladnout a pak ho nasekejte. 

02.

Ricottu dejte do misky, přidejte nasekaný špenát s česnekem, žloutek, parmazán a muškátový oříšek a vše smíchejte. 

03.

Papriky rozkrojte napůl, zbavte je semínek, osolte a naplňte je ricottovou směsí. Na dno pekáčku nebo zapékací mísy nalijte olej a sekaná rajčata, lehce je osolte. Na rajčata položte naplněné papriky, pekáč přikryjte alobalem a dejte péct na cca 20 minut při 190 stupních. 

04.

Po této době alobal sundejte, na papriky rozdělte strouhanou mozzarellu a dál pečte odkryté asi 10 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. 

Foto: Svatava Vašková

Voňavý a lehký letní oběd nebo večeře? Ano! Ovšem tyhle pečené papriky můžete použít i jako teplý předkrmFoto: Svatava Vašková

Tip: Upečené papriky podávejte s domácí bagetou nebo třeba s kuskusem či vařenou rýží.

Plnit a zapékat můžete i jinou zeleninu. Zkuste pečená plněná rajčata s vejci nebo lilek plněný bulgurem.

Načítám