Článek
Dokonale upečená kuřecí stehýnka jsou sázka na jistotu. Ovoňte je bylinkami a na másle nešetřete. Pokud máte možnost, kupte si kuře z volného chovu, na chuti masa to rozhodně poznáte.
Postup
01.
Kuřecí stehna očistěte a ochuťte kořením. Doporučujeme dát bylinky a sůl i pod kůži, aby se chutě a vůně snadněji dostaly k masu.
02.
Do pekáčku vložte cibulku nakrájenou na klínky, na ni položte ochucená stehna, na plátky nakrájené máslo a zhruba do 1 centimetru podlijte vodou. V přikrytém pekáčku kuře pečte nejprve na 180 °C asi 40 minut a nakonec 10 minut odkryté na 220 °C, aby se vytvořila kůrčička. Výhoda pečeného kuřete je, že k němu můžete zvolit libovolnou přílohu – hodí se brambory, rýže i těstoviny.