Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Připravte si dva velké alobalové čtverce. Brambory nakrájejte na kousky velikosti sousta nebo o trochu větší. Všechno koření smíchejte se solí, pepřem a olejem a promíchejte s bramborami.
02.
Okořeněné brambory rozdělte do alobalu a porce uzavřete jako měšec. Na plechu nebo v pekáčku dejte asi na 30 minut do trouby.
03.
Skoro měkké brambory vyndejte z trouby, balíčky pootevřete a do každého rozklepněte jedno vejce. Zlehka osolte a opepřete, balíčky trochu zavřete a na deset minut vraťte do trouby.
04.
Podávejte ihned třeba se salátem s klíčky, slaným lasím (bílý jogurt rozmíchejte s trochou vody, solí, římským kmínem a lžičkou citronové šťávy) nebo prostě jen s chilli omáčkou. (Indický jogurtový nápoj lze snadno vyrábět i nasladko. Vyzkoušejte mangové lasí.)
Jak řešíte prázdnou lednici i žaludek obvykle vy? Možná se vám bude hodit recept na dietní rybí pomazánku jen ze dvou surovin.