Hlavní obsah
3,7
(23)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Že si růžičková kapusta rozumí se slaninou, je známá věc. Tentokrát ji zkuste zapéct navíc s vejci a z přílohy se rázem stane plnohodnotná večeře. Takto upravené kapustičky navíc zůstanou krásně křupavé.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 100 g slaniny
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Kapustičkám odkrojte spodní část košťálu a odstaňte svrchní vrstvu listů. Větší rozkrojte na čtvrtky, menší stačí na poloviny. Slaninu nakrájejte na kostičky. Troubu předehřejte na 190 stupňů. 

02.

Na pánev dejte restovat slaninu, a když začne pouštět tuk, přidejte k ní kapustičky. Zprudka je společně osmažte, až růžičková kapusta začne zlátnout. 

03.

Mezitím v misce smíchejte olej, ocet, med, na plátky nasekaný stroužek česneku a chilli vločky. Tuto směs zamíchejte do orestovaných kapustiček se slaninou. 

04.

Vše přendejte do menší zapékací mísy, ve směsi vytvořte dva důlky a vyklepněte do nich vejce. Osolte je a opepřete. 

05.

Mísu dejte do předehřáté trouby a pečte asi sedm minut, dokud bílek nezbělá, žloutek nechte tekutý. Hotové jídlo posypejte nasekanou pažitkou a ihned servírujte s čerstvým pečivem. Co třeba bylinkové žemle se sušenými rajčaty?

Foto: Svatava Vašková

Rychlé, krásné a zdravé jídlo. Poslouží jako opulentní příloha či skvělá večeřeFoto: Svatava Vašková

Z růžičkové kapusty můžete udělat rychlou a docela snadnou krémovou kapustičkovou polévku anebo fantastické krupoto s kapustičkami a slaninou. Vynikající jsou krůtí karbanátky s kapustičkami pečené v troubě.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie3 552,77 kJ
Bílkoviny39,2 g
Tuky58,74 g
Sacharidy40,09 g
Sůl3,85 g
SAFA20,21 g
Vláknina8,22 g
Cukry28,97 g
Související témata:

Načítám