Článek
Postup
01.
Z kapustiček seřízněte košťály a sloupněte vrchní poškozené lístky. Rozpulte je a na plechu vyloženém pečicím papírem smíchejte s olejem, balzamikovým octem, solí (s tou opatrně, ve slanině je jí také dost), čerstvě mletým pepřem a slaninou nakrájenou na proužky. Nic se neděje, když některé lístky z růžiček odpadnou, jednoduše je přidejte ke zbytku, protože budou po upečení krásně křupavé.
02.
Pečte 20 až 30 minut (v polovině promíchejte) při 200 stupních Celsia, až kapustičky zkaramelizují, a podávejte k trhanému kuřecímu nebo jiným pečeným masům – kapustičky krásně nasáknou masovou šťávu.
Zachutnali vám kapustičky? Výborně, pusťte se i do dalších receptů s touto zeleninou, která je plná vitaminů.