Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zahřát se samozřejmě můžete horkým čajem nebo dobrou polévkou, občas je ale potřeba doplnit také cukry :-). A právě proto vám přinášíme recept na pečené hrušky s ořechy a medem.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks hrušek
  • 4 lžíce medu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1/2 hrnku směsi ořechů
  • 8 oříšků másla
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Hrušky rozkrojte a zbavte je jádřinců i dřevnatého propojení se stopkou. Chcete-li, je dobré hrušky i oškrábat.

02.

Připravené ovoce položte na plech vyložený pečicím papírem řezem vzhůru, potřete medem, posypte nastrouhaným nebo sušeným zázvorem a zbývajícím kořením, a nakonec i nasekanými ořechy.

03.

Na každou polovinu hrušky položte ještě oříšek másla a dejte péct, podle zralosti hrušek to trvá asi 25–35 minut. Měkké hrušky vyndejte z trouby, pokapejte ještě trochou medu a podávejte.

Související témata:

Načítám