Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte a v osolené vodě vařte cca 8 až 10 minut (dle velikosti brambor) do poloměkka.
02.
Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů. Do velké litinové pánve dejte olej a husí sádlo. Pánev s tukem nechte pár minut rozehřát v troubě.
KDO BY NEMILOVAL PEČENÉ BRAMBORY!
03.
Předvařené brambory slijte. Rozložte je do pánve na rozpálený tuk a promíchejte, aby se jím obalily. Osolte a opepřete.
04.
Brambory pečte asi 20 minut, a až začnou zlátnout, posypte je nastrouhaným parmazánem a rozmarýnem. Během dalších 15 až 20 minut je dopečte dozlatova.
A jak si brambory nejčastěji připravujete vy? Už jste zkoušeli proslulé vrásčité brambůrky papas arrugadas?