Hlavní obsah
3,3
(56)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Brambory s křupavou kůrkou a uvnitř nadýchané. Můžete je servírovat jako výbornou přílohu k masu nebo samostatně – jako rychlou večeři.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Budete potřebovat
  • 700 g brambor
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 2 lžíce husího sádla
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu
  • 3 lžíce parmazánu
  • 2 lžíce soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a v osolené vodě vařte cca 8 až 10 minut (dle velikosti brambor) do poloměkka.

02.

Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů. Do velké litinové pánve dejte olej a husí sádlo. Pánev s tukem nechte pár minut rozehřát v troubě.

03.

Předvařené brambory slijte. Rozložte je do pánve na rozpálený tuk a promíchejte, aby se jím obalily. Osolte a opepřete.

04.

Brambory pečte asi 20 minut, a až začnou zlátnout, posypte je nastrouhaným parmazánem a rozmarýnem. Během dalších 15 až 20 minut je dopečte dozlatova.

Foto: Svatava Vašková

Pečené brambory mají zlatou křupavou kůrčičku a uvnitř jsou pěkně vláčné a nadýchanéFoto: Svatava Vašková

A jak si brambory nejčastěji připravujete vy? Už jste zkoušeli proslulé vrásčité brambůrky papas arrugadas?

Načítám