Článek
Postup
01.
Nejprve dejte omyté brambory vařit do vody. Tento typ raných drobných brambor nemusíte loupat. Když jsou po cca 15 minutách měkké, slijte je.
02.
Připravte si plech s pečicím papírem a na něj uvařené brambory rozprostřete. Nyní je jemně rozmáčkněte mačkadlem na brambory, dlaní nebo dnem skleničky.
03.
Máslo rozpusťte a brambory jím rovnoměrně polijte. Na každou rozdělte trochu rozmačkaného česneku, nasekaný rozmarýn, osolte je a opepřete a navrch každou z nich zasypte strouhaným parmazánem.
04.
Takto připravené brambory dejte péct do trouby na 190 stupňů při funkci gril asi na 20 minut. Je třeba je hlídat, aby se sýr a česnek nezačaly připalovat, brambory by zhořkly. Ihned servírujte.
Zkuste také pečené brambory plné italských vůní nebo výbornou bramborovou musaku.