Hlavní obsah
4,5
(13)
Foto: catalina.m, Shutterstock.com

Foto: catalina.m, Shutterstock.com

Že vám přijdou brambory pro návštěvu hloupé? Vubec ne! Upečte je a s dipem vám vytvoří luxusní rychlé pohoštění.

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 kelímek zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek i na kousky pokrájenou cibuli prolisujte v lisu na česnek do mísy, přidejte čerstvě mletý pepř, nasekanou bazalku, olivový olej a vše promíchejte.

02.

Následně přidejte i pokrájené brambory a hezky je v kašovité směsi obalte. Na plech dejte pečicí papír, na něj vyskládejte plátky brambor a osolte hrubou mořskou solí.

03.

Brambory pak vložte asi na 20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte, až budou růžové. Hotové brambůrky si pak každý může podle libosti namáčet do zakysané smetany.

Související témata:

Načítám