Hlavní obsah
2,7
(165)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Rychlé a levné jídlo, které nejenže efektně vypadá, ale také moc dobře chutná, a to ať už ho podáváte jako bezmasý chod, nebo parádní přílohu. Batáty neboli sladké brambory v kombinaci s klasickými bramborami a červenou cibulí tvoří dokonalé trio.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zapékací mísu
  • 3 ks batátů
  • 3 ks brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 hrst parmazánu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 5 g másla
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Zapékací mísu vymažte kouskem másla a troubu předehřejte na 190 stupňů. Brambory, batáty i červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. 

02.

Máslo rozpusťte a zamíchejte do něho nadrcený stroužek česneku, nasekaný čerstvý rozmarýn a oregano. 

03.

Plátky brambor a batátů vyskládejte do vymazané zapékací mísy, vrstvy občas proložte i červenou cibulí. Vše lehce osolte a zalijte česnekovým máslem. Povrch opepřete a posypte strouhaným parmazánem.

04.

Zapékací mísu zakryjte alobalem a dejte péct asi na 30 minut, dokud brambory a batáty nezměknou. Pak alobal odstaňte a dopečte dozlatova. 

Související témata:

Načítám