Článek
Postup
01.
Zapékací mísu vymažte kouskem másla a troubu předehřejte na 190 stupňů. Brambory, batáty i červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
02.
Máslo rozpusťte a zamíchejte do něho nadrcený stroužek česneku, nasekaný čerstvý rozmarýn a oregano.
03.
Plátky brambor a batátů vyskládejte do vymazané zapékací mísy, vrstvy občas proložte i červenou cibulí. Vše lehce osolte a zalijte česnekovým máslem. Povrch opepřete a posypte strouhaným parmazánem.
04.
Zapékací mísu zakryjte alobalem a dejte péct asi na 30 minut, dokud brambory a batáty nezměknou. Pak alobal odstaňte a dopečte dozlatova.
Zaujaly vás batáty? Upečte si batátové toasty místo chleba, udělejte si batátové pyré nebo vás zaujme recept na batátovou polévku s kokosovým mlékem a celerem? A nejlepší jsou opečené batátové škubánky!