Hlavní obsah
4,0
(13)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Znáte batáty? Jsou zdravější než klasické brambory, a dokonce i rychleji hotové. Naplňte je avokádovou salsou!

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks batátů
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks avokáda
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička limetky
  • 1/4 lžičky celého římského kmínu
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 100 g kukuřice
  • 100 g sterilovaných červených fazolí
  • 100 g rajčat
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Článek

Postup

01.

Batáty omyjte, osušte, potřete olejem a několikrát propíchejte vidličkou. Zabalte je do alobalu a pečte při 220 stupních 50 minut, nebo dokud nebudou na stisk měkké.

02.

Mezitím si připravte avokádovou salsu: ručním mixérem rozmixujte na pastu oloupané nakrájené avokádo, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, špetku soli a pepře, lžičku drceného římského kmínu, hrst nasekaného koriandru a asi deci vody.

03.

Upečené brambory rozřízněte podélně napůl, vydlabejte dužninu (měla by vám jít snadno stáhnout samotná slupka) a smíchejte ji s fazolemi, kukuřicí, nakrájenými rajčátky a nasekanou chilli papričkou. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte i lžičku sladké papriky. Směsí plňte vydlabané slupky a podávejte s avokádovou salsou.

Související témata:

Načítám