Článek
Postup
01.
Batáty omyjte, osušte, potřete olejem a několikrát propíchejte vidličkou. Zabalte je do alobalu a pečte při 220 stupních 50 minut, nebo dokud nebudou na stisk měkké.
02.
Mezitím si připravte avokádovou salsu: ručním mixérem rozmixujte na pastu oloupané nakrájené avokádo, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, špetku soli a pepře, lžičku drceného římského kmínu, hrst nasekaného koriandru a asi deci vody.
03.
Upečené brambory rozřízněte podélně napůl, vydlabejte dužninu (měla by vám jít snadno stáhnout samotná slupka) a smíchejte ji s fazolemi, kukuřicí, nakrájenými rajčátky a nasekanou chilli papričkou. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte i lžičku sladké papriky. Směsí plňte vydlabané slupky a podávejte s avokádovou salsou.