Článek
Postup
01.
Na lžíci olivového oleje zpěňte na plátky nasekaný česnek, přidejte k němu nasekaná loupaná rajčata z konzervy, osolte, opepřete, přidejte bylinky a krátce povařte (můžete použít i čerstvá rajčata spařená vroucí vodou a oloupaná). Směs pak dejte stranou.
02.
Lilek, cuketu a papriku nakrájejte na plátky. Stejně tak sýr halloumi. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky.
03.
Na dno zapékací mísy nalijte rajčatovou směs. Na ni střídavě klaďte plátky zeleniny a sýru.
04.
Zeleninu nyní posolte, opepřete a položte na ni zbývající bylinky. Vše hojně pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 190 stupňů do horkovzdušné trouby asi na 20 minut. Na posledních pár minut můžete zapnout funkci gril. Servírujte s bagetou a bílým vínem.
A kdyby to na vás bylo málo syté, zkuste zapékanou zeleninu s bramborami a slaninou.