Hlavní obsah
3,3
(26)
Foto: Archiv

Foto: Archiv

Vepřová žebra jsou klasika, která se nikdy neomrzí. Tenhle recept je velmi jednoduchý, přesto vám ale garantujeme, že budete spokojeni. Jemná nasládlá chuť cibule a aroma whisky se k žebrům hodí dokonale. Nic víc není potřeba.

20 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 000 g vepřových žeber
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 50 ml whisky
  • 4 ks cibule
  • 1 lžíce soli
Článek

Postup

01.

Vepřová žebra nasolte, rozložte do uzavíratelné zapékací nádoby a přelijte studeným vývarem a whisky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a přidejte k masu. Umístěte do lednice a nechte přes noc odležet. 

02.

Troubu předehřejte na 150 °C, vložte do ní pekáč s žebry a pečte 90 minut. Hotové maso podávejte s domácím pečivem nebo opečeným bramborem.

Jaký je váš oblíbený recept na vepřová žebra?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie15 609 kJ
Bílkoviny168,88 g
Tuky295,56 g
Sacharidy72,6 g
Sůl21,61 g
SAFA132,41 g
Vláknina10,84 g
Cukry20,8 g
Související témata:

Načítám