Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa osolte a okořeňte sladkou paprikou a čerstvě mletým pepřem.
02.
V tlustostěnné pánvi (ideálně litinové, v níž budete později jídlo i péct) maso ze všech stran zprudka opečte na lžíci másla tak, aby uvnitř zůstalo syrové – budete ho ještě dopékat a takhle zůstane kuřecí dokonale šťavnaté.
03.
Opečená prsa přendejte na talíř, z pánve vylijte tuk a připečené koření.
04.
Do stejné pánve dejte rozpustit druhou lžíci másla a orestujte na něm nakrájené žampiony a nasekané jarní cibulky. Osolte.
05.
Asi po třech minutách k zelenině přidejte předem v cedníku propláchnutou rýži. Zamíchejte, trochu osolte a zalijte vývarem, aby jeho hladina byla tak na dva prsty nad rýží. Pánev přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.
06.
Po čtvrthodině na rýži položte opečené kuřecí maso a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté deset minut. Před podáváním každou porci posypejte nasekanou plocholistou petrželkou.
Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Vyzkoušejte valašský kontrabáš z jednoho pekáčku anebo fantastické zapečené řízky v troubě se zakysankou.