Hlavní obsah
3,4
(90)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Recepty z jednoho hrnce jsou věčné a vděčně: nezašpiníte tolik nádobí, máte rychle navařeno a nasytíte celou rodinu. V tomto receptu použijete populární kombinaci kuřecího masa, žampionů a rýže.

5 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 600 g kuřecích prsou
  • 3 stonky jarní cibulky
  • 200 g žampionů
  • 1 hrnek rýže
  • 2 lžíce másla
  • 1,5 hrnku drůbežího vývaru
  • 2 lžičky soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa osolte a okořeňte sladkou paprikou a čerstvě mletým pepřem.

02.

V tlustostěnné pánvi (ideálně litinové, v níž budete později jídlo i péct) maso ze všech stran zprudka opečte na lžíci másla tak, aby uvnitř zůstalo syrové – budete ho ještě dopékat a takhle zůstane kuřecí dokonale šťavnaté.

03.

Opečená prsa přendejte na talíř, z pánve vylijte tuk a připečené koření.

04.

Do stejné pánve dejte rozpustit druhou lžíci másla a orestujte na něm nakrájené žampiony a nasekané jarní cibulky. Osolte.

05.

Asi po třech minutách k zelenině přidejte předem v cedníku propláchnutou rýži. Zamíchejte, trochu osolte a zalijte vývarem, aby jeho hladina byla tak na dva prsty nad rýží. Pánev přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.  

06.

Po čtvrthodině na rýži položte opečené kuřecí maso a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté deset minut. Před podáváním každou porci posypejte nasekanou plocholistou petrželkou. 

Foto: Svatava Vašková

Tohle jídlo zachutná celé rodiněFoto: Svatava Vašková

Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Vyzkoušejte valašský kontrabáš z jednoho pekáčku anebo fantastické zapečené řízky v troubě se zakysankou.

Načítám