Článek
Postup
01.
Kuřecí kousky ze všech stran osolte a opepřete, povrch posypejte kořením na pečené kuře (ideálně bez soli). Rýži propláchněte a nechte okapat.
02.
Ve větší litinové pánvi nebo hrnci (budete v něm později vše péct) rozpusťte lžíci másla a zprudka na něm ze všech stran opečte maso. Když bude zatažené, vyndejte ho na talíř. Do pánve přidejte druhou lžíci másla a orestujte na něm propláchnutou rýži.
03.
K rýži pak přidejte opečené maso a na větší kusy rozebranou opláchnutou brokolici. Vše zalijte kuřecím vývarem, přiklopte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů.
04.
Vše pečte nejprve pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne, a pak odkryté 5 až 10 minut, aby se lehce opeklo seshora.
05.
Hotové jídlo lehce promíchejte, aby unikla pára a pak ho posypejte nasekanou jarní cibulkou.
Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Dejte si těstoviny s cuketou, hráškem a žampiony z jednoho hrnce anebo kuřecí kari s bramborami z jednoho hrnce.