Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Rebarboru podle potřeby oloupejte: velké silné stonky loupat potřebují, mladé tenké ne. Pak stonky nakrájejte na kousky velikosti sousta.
02.
Nakrájenou rebarboru promíchejte přímo v pekáčku s cukrem. Přidejte kůru a šťávu z poloviny pomeranče a nechte 10 minut odležet. Pak vložte do trouby a pečte asi 25 minut doměkka.
03.
Asi pět minut před koncem pečení vmíchejte kousek másla.
04.
Rebarboru nechte lehce zchladnout a ještě horkou servírujte s vanilkovou (nebo jinou sladkou) zmrzlinou a čerstvými jahodami. Doporučujeme poctivou domácí vanilkovou zmrzlinu!
Jestli stále váháte, co s rebarborou, podívejte se na 22 nejlepších rebarborových receptů.