Článek
Postup
01.
Počet petrželí volte podle jejich velikosti a účelu: jako příloha k masu vyjdou na 1 porci asi 2 středně velké petržele, na mlsání jich není nikdy dost. A nebojte se jejich objemu, při pečení se hodně smrsknou. Troubu zapněte na 200 °C. Petržele oškrábejte a podle potřeby dočistěte. Nakrájejte je na hranolky velké asi 0,5 x 0,5 x 5 cm.
02.
Olivový olej smíchejte se solí, pepřem a utřeným česnekem, skvělé jsou i s trochou sladké papriky. Petrželové hranolky smíchejte s ochuceným olejem a s většinou nastrouhaného parmazánu, trochu si jej nechte na ozdobení na závěr.
03.
Vložte do trouby a pečte asi 15 minut dozlatova. Plocholistou petržel (nebo pokud máte, tak petrželovou nať) nasekejte najemno a smíchejte se zbylým parmazánem. Upečené hranolky lehce posypte a podávejte.
Pečená zelenina dokáže chutnat neuvěřitelně dobře a snadno jí nahradíte smažené chipsy nebo klasické bramborové hranolky. Dejte si tyhle skvělé nejrůznější zeleninové hranolky.