Článek
Postup
01.
Všechnu zeleninu nakrájejte na větší kusy, brambory rozpulte (máte-li pěkné bio brambory, tak i se slupkou) a smíchejte v litinovém hrnci, ke kterému máte i těžkou poklici, a přidejte asi 10 lístků šalvěje a trochu soli.
02.
Stehna rozdělte příčným řezem v kloubu na horní a dolní díl. Naporcované maso osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem a kmínem a naskládejte do hrnce na zeleninu. Z 500 ml vody, kurkumy a hořčice umíchejte sos a vše jím zalijte. Poklaďte kousky másla.
03.
Hrnec přiklopte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. (Hrnec nesmí být příliš velký, stehna by měla být do dvou třetin potopená.) Pečte asi dvě hodiny. Během pečení kontrolujte a přelévejte výpekem. Případně ještě přilijte trochu vody, nebo naopak nechte péct posledních 15 minut bez poklice, je-li omáčka příliš řídká.
04.
Když stehna získají zlatavou barvu, maso je křehoučké a odděluje se od kosti, můžete podávat.
Tip
Všechny suroviny, které jsou na našem trhu dostupné, doporučuje Hanka používat v biokvalitě.
Vaření v jednom hrnci je tak snadné! Zkuste i třeba těstoviny nebo kuře s bramborami a hráškem.