Článek
Postup
01.
Rohlíky nakrájejte na kostičky, pokropte trochou mléka a smíchejte s vajíčkem a třetinou žampionů nasekaných najemno. Osolte, opepřete a okořeňte nasekanou petrželí a tymiánem.
02.
Kuřata osolte, opepřete a naplňte nádivkou pomocí cukrářského sáčku, díky kterému se nádivka dostane dál. Jestli vám nějaká zbude, upečte ji vedle kuřat v ohnivzdorné mističce.
03.
Kuřátka převažte provázkem, potřete částí změklého másla, podlijte vínem, zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 20 minutách alobal sundejte a pečte dalších 20 minut dozlatova. Po odkrytí kuřátka průběžně potírejte zbylým rozpuštěným máslem, které mějte připravené u trouby.
04.
Mezitím, co se kuřátka pečou, si připravte omáčku. Cibulku opečte spolu s kostičkami slaniny (kdyby byla málo prorostlá, použijte i kousek másla), přidejte nakrájené žampiony, orestujte a zasypejte moukou. Pořádně promíchejte, ještě asi půl minuty opékejte, a poté zalijte smetanou. Prohřejte (ale už nevařte) a servírujte spolu s kukuřičnými kuřátky.