Hlavní obsah
4,5
(6)
Foto: tv nova

Foto: tv nova

Chytla vás mlsná? Máme tu něco pro milovníky jablečných dezertů. Připravte si zapečené jablko s pivem. A zaručeně si pochutnáte!

15 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks jablek
  • 50 ml světlého piva
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 50 g cukru krystal
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 kousek másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Z jablek odřízněte vrchní část, ostřejší lžičkou je vydlabejte a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

02.

Poté připravte náplň. Do misky nasekejte vlašské ořechy, přidejte rozinky, ovesné vločky, skořici, muškátový oříšek, šťávu z citronu a trochu citronové kůry.

03.

Vše spojte karamelovým pivem, které jste si připravili v hlubší pánvi tak, že jste vyvařili cukr krystal s pivem.

04.

Náplní napěchujte jablka a pečte je při 180 stupních Celsia asi 45–55 minut. Podávejte je teplé, ozdobené šlehačkou. Kdo chce, může navrch ještě přidat kolečko jablka, obalené ve vanilkovém cukru a zkaramelizované na pánvi.

Znáte jablka v županu? Jestli ne, tak ty musíte vyzkoušet.

Související témata:

Načítám