Článek
Postup
01.
Z jablek odřízněte vrchní část, ostřejší lžičkou je vydlabejte a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
02.
Poté připravte náplň. Do misky nasekejte vlašské ořechy, přidejte rozinky, ovesné vločky, skořici, muškátový oříšek, šťávu z citronu a trochu citronové kůry.
03.
Vše spojte karamelovým pivem, které jste si připravili v hlubší pánvi tak, že jste vyvařili cukr krystal s pivem.
04.
Náplní napěchujte jablka a pečte je při 180 stupních Celsia asi 45–55 minut. Podávejte je teplé, ozdobené šlehačkou. Kdo chce, může navrch ještě přidat kolečko jablka, obalené ve vanilkovém cukru a zkaramelizované na pánvi.
Znáte jablka v županu? Jestli ne, tak ty musíte vyzkoušet.