Článek
01.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů. Jablka důkladně omyjte, ale neloupejte.
02.
Pomocí dlabátka na ovoce, nebo malého nožíku, vykrojte z každého jablka stopku s jádřincem, ale ponechte spodní část s „bubákem“. V každém jablku vznikne širší dutina, kterou snadno naplníte.
03.
Nyní si připravte náplň. Z vykrájených jádřinců ještě odkrojte kousky jablečné dužiny. Ty smíchejte spolu s citronovou šťávou, ovesnými vločkami, rozinkami, nasekanými vlašskými ořechy, plátky mandlí a skořicí. Nakonec do směsi vmíchejte tekutý med.
DALŠÍ LAHŮDKY Z JABLEK:
04.
Jablka naplňte směsí a vyskládejte je do pekáče nebo zapékací mísy. Zbytek směsi můžete klidně nandat i kolem jablek. Na každé naplněné jablíčko položte kousek másla a dejte je péct asi na 25 minut.
05.
Upečená jablka podávejte horká jen tak, nebo ozdobte šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.
K podzimu patří jablka a využít je můžete nejen ve sladké úpravě. Udělejte si z nich jablečný ocet.