Hlavní obsah
2,9
(115)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Vůně linoucí se bytem při přípravě tohoto receptu dává tušit, jak kombinace jablek, ořechů, medu a skořice dokonale chutná. Podzimní příjemnou atmosféru si dotvořte třeba tímto jednoduchým dezertem.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 6 ks jablek
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce másla
Článek

01.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů. Jablka důkladně omyjte, ale neloupejte.

02.

Pomocí dlabátka na ovoce, nebo malého nožíku, vykrojte z každého jablka stopku s jádřincem, ale ponechte spodní část s „bubákem“. V každém jablku vznikne širší dutina, kterou snadno naplníte. 

03.

Nyní si připravte náplň. Z vykrájených jádřinců ještě odkrojte kousky jablečné dužiny. Ty smíchejte spolu s citronovou šťávou, ovesnými vločkami, rozinkami, nasekanými vlašskými ořechy, plátky mandlí a skořicí. Nakonec do směsi vmíchejte tekutý med. 

04.

Jablka naplňte směsí a vyskládejte je do pekáče nebo zapékací mísy. Zbytek směsi můžete klidně nandat i kolem jablek. Na každé naplněné jablíčko položte kousek másla a dejte je péct asi na 25 minut. 

05.

Upečená jablka podávejte horká jen tak, nebo ozdobte šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou. 

Foto: Svatava Vašková

Dobré a zdravé jídlo vykouzlíte za chvilkuFoto: Svatava Vašková

K podzimu patří jablka a využít je můžete nejen ve sladké úpravě. Udělejte si z nich jablečný ocet.

Načítám