Článek
Postup
01.
Žebra bohatě osolte, opepřete a zprudka opečte na pánvi s olejem, z každé strany stačí 3 minuty. Přendejte je do pekáčku, přidejte najemno nasekanou cibuli a kmín. Žebra podlejte vodou, přidejte tymián a pečte v troubě při 120 stupních asi 3,5 hodiny.
02.
Poté si do pánve nachystejte asi polovinu másla, tymián a žebra na nich dalších 5 minut opékejte. Šťávu ze žeber z pekáčku provařte tak, aby zredukovala objem, přeceďte ji a zjemněte zbytkem másla.
03.
Troubu rozpalte znovu na 180 stupňů. Dýni na pyré oloupejte, semínka a slupky dejte do hrnce, zalejte vodou a povařte asi 20 minut na vývar. Dýni nakrájejte na kousky, rozložte po plechu s pečicím papírem, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a dejte péct na 15 minut.
04.
Po chvíli v pánvi orestujte na oleji nasekanou šalotku, k ní přidejte upečenou dýni, zalejte asi 150 ml dýňového vývaru, osolte, opepřete a krátce povařte. Rozmixujte na pyré, ke konci přidejte ještě máslo. A může se podávat!
Jste na maso a žebra vysloveně milujete? Podívejte se na naše další 3 tipy na šťavnatá žebra.