Hlavní obsah
3,0
(50)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Rychlovka k večeři? Vyzkoušejte pečené brambory plněné fazolemi. Díky chilli papričce jsou lehce pikantní a zapečené s čedarem chutnají dokonale.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 4 ks brambor
  • 4 ks jarní cibulky
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks červené feferonky
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 5 lžic oleje
  • 150 g čedaru
  • 4 ks rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Větší brambory překrojte na poloviny. Pokapejte olejem, osolte a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte půl hodinky.

02.

Rajčata nakrájejte na kousky, feferonku na kolečka a chilli papričku nadrobno. Jarní cibulku nasekejte na kolečka. 

03.

V pánvi na oleji opečte cibulky, po chvíli přidejte rajčata, feferonku a chilli papričku. Opečte a krátce poduste. Pak vmíchejte fazole, prohřejte a stáhněte z ohně. 

04.

Brambory částečně vydlabejte, dužinu přidejte do směsi v pánvi a promíchejte. Hotovou směsí naplňte brambory. Vraťte je na plech. 

05.

Posypte je nastrouhaným čedarem a dejte zpět do trouby na 5 minut zapéct. Podle chuti můžete podávat i s dipem ze zakysané smetany.

Související témata:

Načítám