Hlavní obsah
3,3
(86)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Dobrých receptů na vanilkové rohlíčky není nikdy dost a člověk se asi nepřestane nikdy divit, kolik různých variací jich existuje. Vyzkoušejte ten náš!

1 hod.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 140 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 60 g vlašských ořechů
  • 60 g cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
Na obalení
  • 60 g cukru moučka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Máslo nechte trochu povolit, troubu rozehřejte na 180 stupňů.

02.

Poloměkké máslo, mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr a ořechy rukama promněte a vytvořte hladké těsto, které nechte hodinku odpočinout, aby se spojilo.

03.

Odpočaté těsto rozdělte na několik kusů a rukama z nich vyválejte válečky o průměru asi 5–6 mm. Tyto válečky pak krájejte na stejně dlouhé kousky a tvarujte z nich rohlíčky, které klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

04.

Připravený plech vložte do trouby a rohlíčky pečte asi 10 minut dozlatova.

05.

V míse smíchejte moučkový cukr s vanilkovým. Množství se nemusíte bát – smíchané cukry se dají i s drobečky v nich použít do jiného těsta nebo do rumových koulí. Upečené rohlíčky sundejte z plechu a ještě teplé je obalujte v cukru.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie3 475,8 kJ
Bílkoviny8,71 g
Tuky50,93 g
Sacharidy83,97 g
Sůl0,01 g
SAFA21,05 g
Vláknina2,64 g
Cukry48,85 g
Související témata:

Načítám