Článek
Nastává ideální doba na cukroví, které nepotřebuje odležet a je plněné krémy. Tyto ořechové slzičky si zamilujete a jejich příprava je velmi snadná!
Postup
01.
Mouku prosejte na vál, přidejte na kousky nakrájený tuk, cukr, mleté oříšky, vajíčko a skořici a vypracujte hladké těsto. Pokud preferujete oříšky lískové místo vlašských, doporučujeme trochu mouky ubrat – lískové jsou méně tučné a těsto by se vám pak mohlo sypat.
02.
Těsto uložte aspoň na hodinu do ledničky odpočinout. Pak ho vyválejte na plát tenký asi 3 mm a vykrajujte z něj slzičky nebo oválky.
03.
Krém i poleva do ořechových slz jsou stejné, jako se používají na výrobu oříškových košíčků přelitých čokoládou, takže doporučujeme dělat oba druhy zároveň, ať si ušetříte práci. Polovinu upečeného těsta potřete krémem a druhou polovinou přiklopte. Nechte ztuhnout.

Těsto nechte odležet v ledniciFoto: Ondřej Hošt
04.
V parní lázni rozpusťte čokoládu s kouskem tuku, aby se naředila, nechte ji trochu zchladnout. Připravené cukroví v polevě postupně máčejte. Ještě před zatuhnutím čokolády slzičky posypte trochou mletých oříšků nebo dejte celý.

Ozdobte oříškyFoto: Ondřej Hošt