Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte tip na lehký sladký oběd pro děti a nechce se vám pouštět do knedlíků? Vyzkoušejte tvarohové nočky s jahodovou omáčkou!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 8 lžic hrubé mouky
  • 1 špetka soli
Omáčka
  • 250 g čerstvých jahod
  • 40 g třtinového cukru
  • 1/2 ks limetky
Na ozdobu
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 4 snítky máty
Článek

Postup

01.

Smíchejte tvaroh s vejcem, moukou a špetkou soli a udělejte tužší těstíčko na noky. Ty vytvořte pomocí dvou malých lžiček a vložte je do vroucí osolené vody. Noky po pár minutách hned vyplavou na povrch, jsou hotové do pěti minut. Vyndejte je a nechte trochu okapat.

02.

Jahodovou omáčku připravíte tak, že pokrájené jahody rozvaříte s cukrem a šťávou z půl limetky zhruba ve 100 mililitrech vody a vše rozmixujete (není však nutné).

03.

Podávejte ještě teplé a přidejte lžíci studeného mascarpone nebo zakysané smetany, která chuť skvěle doladí.

Přečtěte si něco málo o zázraku zvaném jahody.

Související témata:

Načítám