Článek
Postup
01.
Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte a omyjte brambory, nakrájejte je na kostičky cca 2 x 2 cm a dobře je osušte. Dejte na plech, promíchejte s třemi lžícemi olivového oleje a pečte asi 45 až 50 minut, až jsou zlaté a křupavé.
02.
Zatímco se brambory pečou, připravte omáčku. Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje a opečte cibuli dozlatova. Přidejte chilli, uzenou papriku a dobře rozmíchejte. Do pánve vyklopte plechovku krájených rajčat, přidejte cukr, osolte a opepřete. Na mírném plameni za občasného mícháni vařte asi 20 minut, až omáčka zhoustne. Na závěr prolisujte stroužek česneku a už jenom krátce prohřejte.
03.
Upečené brambory přesypte na servírovací mísu a mírně osolte. Pokapejte omáčkou, zbytek servírujte zvlášť v misce.
MILUJETE ŠPANĚLSKOU KUCHYNI? PÁR TIPŮ PRO VÁS
Můj tip: Navíc k bramborám přiložte misku česnekové majonézy aioli, zážitek bude dokonalý.
Jaké pohoštění servírujete na večírcích vy?