Hlavní obsah
2,8
(323)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Brynza patří neodmyslitelně ke slovenské kuchyni. Je plná prospěšných látek, které podporují trávení, tak si ji vychutnejte ve formě pomazánky na chlebu s křupavou kůrkou. Je jednoduchá, skvělá a udělá vám dobře!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g ovčí brynzy
  • 100 g másla
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • mletý kmín
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 4 krajíce chleba
Článek

Postup

01.

Změklé máslo ušlehejte do pěny a zašlehejte do něj brynzu. Vmíchejte trochu kmínu a přidejte petrželku. Pomazánku zjemněte smetanou a podle chuti ji osolte a opepřete. 

02.

Chléb nakrájejte na plátky a trochu je opečte na suché pánvi. Ideální je chléb s křupavou kůrkou.

03.

Opečené plátky potřete vrstvou pomazánky a posypte pažitkou. Podávejte se sklenicí mléka nebo podmáslí.

Chléb ozvláštníte také tak, že do něj zapečete hermelín.

Načítám