Článek
Postup
01.
Den předem si připravte pařížskou šlehačku. Stačí do kastrůlku nalít smetanu s co největším obsahem tuku, přisypat kakao, a kdo má rád opravdu sladké, tak i trochu cukru krupice. Přiveďte k varu, stáhněte z plotny, nechte vychladnout a v lednici přes noc uležet.
02.
Druhý den oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte kakao a krupici s práškem do pečiva. Přimíchejte jablka, která jste oloupali a nastrouhali nahrubo, nechte těsto spojit a nalijte ho do formiček na muffiny.
03.
Pečte v rozehřáté troubě při 180 stupních Celsia asi 30 minut. Poté už jen košíčky nechte vychladnout, ozdobte je vyšlehanou pařížskou šlehačkou a servírujte.
Pokud máte radši ovocné krémy a šlehačky, vyzkoušejte mini dortíčky s ostružinovým krémem.