Článek
Postup
Kork 1: Papriky ogrilujte na sucho na pánvi nebo plotýnce a nechte je přes noc zabalené v sáčku odpočinout v lednici, aby zvlhly.
01.
Druhý den nastrouhejte balkánský sýr najemno a smíchejte ho s vajíčkem.
02.
Paprikám odřízněte ‚pokličku‘ a vyndejte semínka. Poté papriky naplňte balkánským sýrem smíchaným s pepřem, najemno nasekanou cibulkou, cherry rajčátky a jednou z grilovaných paprik, kterou jste nakrájeli na malé kousky.
03.
Nakonec vložte naplněné papriky ještě asi na 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Opéct je lze i na pánvi na oleji, ale pozor, ať vám náplň nevyteče! V Bulharsku se k tomuto jídlu jí chleba a náplň jde upéct i samostatně.
Už máte své doma vypěstované papriky? Gratulujeme. Zkuste i domácí balkánský sýr.