Hlavní obsah
3,3
(100)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Paprikáš je dokonalou volbou pro případ, že milujete jídla z jednoho hrnce. S chlebem s křupavou kůrkou chutná dokonale!

30 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Paprikáš
  • 1 ks kuřete
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce paprik
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 plechovka rajčat
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžičky soli
  • 1 dl oleje
K podávání
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 bochník chleba
Článek

Postup

01.

Kuře naporcujte na 8 dílů a každý kousek osolte a obalte v mouce. V litinovém hrnci nebo jiné nádobě, kterou můžete vložit i do trouby, rozpalte olej a kuřecí kousky opečte mírně dohněda. Pak maso vyjměte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a opečte ji. 

02.

Přidejte na plátky nakrájený česnek, nakrájené houby a proužky papriky. Vše opečte doměkka, zasypte paprikou, kmínem, promíchejte a nechte provonět. Můžete použít polovinu sladké a polovinu pálivé papriky. Pak do hrnce vraťte zpět maso. 

03.

Přidejte loupaná rajčata, podlejte vše vývarem, osolte a promíchejte. Přiklopte a hrnec vložte do trouby. Paprikáš pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi tři čtvrtě hodinky. Sejměte poklici a pečte dalších 10 minut. 

04.

Hotový paprikáš podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem s křupavou kůrkou. 

Jestli máte rádi jídla z jednoho hrnce, určitě zkuste také kuřecí jambalayu!

Související témata:

Načítám