Článek
Postup
01.
Kuře naporcujte na 8 dílů a každý kousek osolte a obalte v mouce. V litinovém hrnci nebo jiné nádobě, kterou můžete vložit i do trouby, rozpalte olej a kuřecí kousky opečte mírně dohněda. Pak maso vyjměte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a opečte ji.
02.
Přidejte na plátky nakrájený česnek, nakrájené houby a proužky papriky. Vše opečte doměkka, zasypte paprikou, kmínem, promíchejte a nechte provonět. Můžete použít polovinu sladké a polovinu pálivé papriky. Pak do hrnce vraťte zpět maso.
03.
Přidejte loupaná rajčata, podlejte vše vývarem, osolte a promíchejte. Přiklopte a hrnec vložte do trouby. Paprikáš pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi tři čtvrtě hodinky. Sejměte poklici a pečte dalších 10 minut.
04.
Hotový paprikáš podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem s křupavou kůrkou.
Jestli máte rádi jídla z jednoho hrnce, určitě zkuste také kuřecí jambalayu!