Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky a uvařte v osolené vodě doměkka - podobně jako na bramborovou kaši.
02.
Mezitím nakrájejte zelenou a červenou tlustostěnnou papriku na malé kousky. Cibuli nakrájejte nahrubo. V pánvi rozehřejte asi jednu dvě lžíce másla a papriku s cibulí na něm zlehka orestujte: paprika musí začít měknout, ale ve středu by měla zůstat křupavá. Na závěr restování přidejte drobněji pokrájené chorizo.
03.
Když jsou brambory uvařené, sceďte je. Nechte je chvíli vypařit, aby odešla nadbytečná vlhkost, a pak je pořádně rozšťouchejte. Přidejte orestovanou zeleninu se salámem, jemně nakrájenou papričku jalapeño, nahrubo nastrouhaný čedar, zbylé máslo a trochu teplého mléka.
04.
Pořádně promíchejte, až se sýr rozpustí. Podle potřeby osolte, opepřete, přidejte ještě trochu sýru, mléka nebo jalapeño a podávejte.
Takovéhle brambory poslouží jako skvělé samostatné jídlo, ale můžete je využít i jako luxusní přílohu. Hodí se ke kuřecímu trhanému masu, vepřovému trhanému masu nebo třeba k mexickému klobásovému guláši.