Článek
Postup
01.
Začněte světlým těstem. Dva žloutky rukama propracujte se změklou herou, vodou a moukou. Hladké těsto zabalte do fólie a nechte pár minut v lednici zchladnout (ideálně půl hodiny). Poté těsto rozdělte na dvě poloviny a obě rozválejte do velikosti plechu, ideálně rovnou na pečicím papíře. Propíchejte vidličkou. První plát nechte při 180 stupních Celsia péct zhruba 20 minut.
02.
Pak si připravte tmavé těsto. Žloutky umíchejte s cukrem, kakaem a ořechy. Zlehka vmíchejte sníh z bílků a tímto tmavým těstem polijte druhou zbylou vyválenou polovinu světlého těsta (už rovnou na plechu na pečicím papíře). Dejte do trouby také na 20 minut při 180 stupních Celsia. Oba upečené pláty nechte vychladnout.
03.
Zbývá už jen máslový krém. Pudink uvařte dle návodu s mlékem (mléka může být i méně, krém bude hustší), posypte ho vanilkovým cukrem a nechte zchladnout. Poté ho vyšlehejte s máslem a můžete dokončovat.
04.
Tmavou placku potřete krémem, přiklopte světlou plackou (pozor, je hodně křehká!), dozdobte čokoládovou polevou a nechte den uležet. Ať si panstvo pěkně počká!
Pokud máte rádi cokoliv co se jmenuje řezy, upečte si ty rumové s čokoládovou polevou.