Článek
Postup
01.
Nejprve 10 kousků alobalu zlehka zmuchlejte a položte do nich skleničky tak, aby byly nakřivo a stály na jednom z rohů.
02.
1,5 plátku želatiny dejte nabobtnat do vlažné vody a mezitím začněte na vařiči zahřívat 200 ml smetany s rozpuštěným krupicovým cukrem. Když se z ní začne kouřit, vezměte do rukou želatinu, promačkejte a rozpusťte ve smetaně. Když je hotovo, do smetany přidejte nastrouhanou citronovou kůru, promíchejte a směsí naplňte nakloněné skleničky – téměř po okraj. Vše dejte do lednice ztuhnout minimálně na 1,5 hodiny.
03.
Další postup je obdobný. Ostružiny zahřejte, rozmíchejte v nich 1 sáček vanilkového cukru, 1 nabobtnalý plátek želatiny a doplňte opatrně skleničky, tentokrát už posazené řádně na podstavu (stačí jen trochu náplně). Opět vše musí minimálně hodinu tuhnout v lednici.
04.
A třetí vrstva? Tu připravíte stejně jako tu první, jen vznikne z 200 ml smetany, vanilkového cukru a 1,5 plátku želatiny. Opět vás čeká tuhnutí a pak už jen sladké pochutnání. Panna cottu ozdobte lístkem máty.
Panna cottu můžete vyzkoušet i s jahodami a kokosem.