Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Už si nevíte rady, co s bohatou úrodou paprik a nebo jste jen na ně dostali chuť a dochází vám inspirace na recepty? Poradíme vám, nejlepší papriky jsou totiž grilované!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks paprik
  • 200 g ricotty
  • 1 lžíce másla
  • 4 ks ciabatty
  • 50 g hlávkového salátu
  • 1 lžička koření
Článek

Postup

01.

Papriky očistěte, nakrájejte na proužky, osolte, opepřete a dochuťte kořením na zeleninu.

02.

Poté rozpalte grilovací pánev nebo gril a papriky na nich na středním plameni asi čtvrt hodiny převalujte.

03.

Ciabatty rozřízněte, namažte slabou vrstvou másla a naplňte ricottou a grilovanými paprikami. Na dochucení se ještě skvěle hodí hladkolistá petrželka.

04.

Panini dopečte v grilu na panini a podávejte je se salátem ještě teplé a křupavé.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie13 159,72 kJ
Bílkoviny123,44 g
Tuky52,39 g
Sacharidy546,51 g
Sůl16,7 g
SAFA22,55 g
Vláknina49,22 g
Cukry63,2 g

Načítám