Článek
Jméno dostaly podle tvaru – připomínají prý srdíčka palmového listu. Ale ať už v nich budete vidět prasečí ouško, palmový list nebo brejličky, je téměř jisté, že křupavé „palmierky“ vám zachutnají.
Postup
01.
Rozpusťte máslo a v misce metličkou promíchejte cukr se skořicí.
Tip: Místo skořice můžete použít perníkové koření, které vám zbylo po pečení vánočních perníčků. Nebo ke skořici přidejte špetku mletého kardamomu či najemno nastrouhané citronové kůry.
02.
Rozbalte listové těsto a celou obdélníkovou plochu potřete rozpuštěným máslem. Rovnoměrně ho posypejte cukrem s kořením, pak ho z obou stran – těch delších – zaviňte jako roládu směrem ke středu. Takhle připravené těsto zabalte do papíru na pečení a vložte na 10 minut do mrazničky – zpevní a bude se vám líp krájet.
03.
Předehřejte troubu na 200 °C. Ztuhlé těsto vybalte a ostrým nožem příčně nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru. Ukládejte je na plech tak, aby měly dostatečné rozestupy, v troubě výrazně nabudou.
04.
Pečte v dobře rozpálené troubě asi 18–20 minut dozlatova a dokřupava.
Máte po Vánocích už dost drobných sladkých dobrůtek? Spravte si chuť pořádným tatarákem!