Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co si v létě zavaříte, na podzim jako když najdete! Připravili jsme pro vás vynikající pálivou směs na topinky, kterou rozhodně stojí za to vyzkoušet!

25 min.
Příprava
1 hod., 45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 sklenic
  • 500 g rajčat
  • 500 g paprik
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks chilli papričky
  • 50 ml oleje
  • 0,4 sáčku čerstvého krémového sýru
    7
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Rajčata, papriky, cibule i česnek umelte na masovém strojku nebo je nahrubo nastrouhejte. Deko rozmělněte na jemný prášek v hmoždíři.

02.

K zelenině přidejte nadrobno nasekané chilli papričky, maso, olej, deko, pepř,  sůl a vše rozprostřete po pekáčku. Směs pečte v troubě asi 45 minut. Poté jí plňte sklenice a můžete sterilovat – hodinu při 90 stupních Celsia.

Tip

V zimě směs na topinky jako když najdete. Oceníte ji nejen k večeři, ale také k rychlé přípravě občerstvení.

Také rádi chodíte na houby, ale nejste schopni takové množství sníst, a nasušeno už taky máte? Vyzkoušejte naše václavky nakyselo.

Související témata:

Načítám