Článek
Postup
01.
Paličky omyjte, osušte a dejte do misky spolu s marinádou z oleje, jedné lžíce povidel, soli a pepře.
02.
Šalotky nakrájejte najemno, švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky. V malém hrnci rozpusťte máslo a dejte na něj zvolna opékat šalotku. Asi po minutě přidejte švestky a počkejte, dokud nepustí šťávu. Zalejte je portským vínem a balzamikovým octem a nechte probublávat, dokud se nevyvaří alkohol.
03.
Pak přidejte druhou lžíci povidel a vývar a omáčku zredukujte na půlku. Omáčku rozmixujte, zjemněte smetanou, osolte a opepřete.
04.
Kuřecí paličky zprudka opečte ze všech stran, dejte do pekáčku, zalejte připravenou omáčkou a dejte péct na 25 minut na 180 stupňů. Podávejte s čerstvým pečivem.