Hlavní obsah
3,2
(6)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kuřecí maso si velmi rozumí s nasládlými omáčkami. Jestli máte tuto kombinaci rádi, pak rozhodně vyzkoušejte kuřecí paličky se švestkovou omáčkou!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 8 ks švestek
  • 2 ks šalotky
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 2 lžíce portského vína
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce smetany na vaření 12%
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Paličky omyjte, osušte a dejte do misky spolu s marinádou z oleje, jedné lžíce povidel, soli a pepře.

02.

Šalotky nakrájejte najemno, švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky. V malém hrnci rozpusťte máslo a dejte na něj zvolna opékat šalotku. Asi po minutě přidejte švestky a počkejte, dokud nepustí šťávu. Zalejte je portským vínem a balzamikovým octem a nechte probublávat, dokud se nevyvaří alkohol.

03.

Pak přidejte druhou lžíci povidel a vývar a omáčku zredukujte na půlku. Omáčku rozmixujte, zjemněte smetanou, osolte a opepřete.

04.

Kuřecí paličky zprudka opečte ze všech stran, dejte do pekáčku, zalejte připravenou omáčkou a dejte péct na 25 minut na 180 stupňů. Podávejte s čerstvým pečivem.

Související témata:

Načítám