Článek
Postup
01.
Polohrubou mouku, vajíčka, mléko, lžíci moučkového cukru a špetku soli vymíchejte do hladkého těsta a uložte ho na chvíli odpočinout do lednice.
02.
Pár malin dejte bokem na ozdobu a zbytek prolisujte přes síto, abyste se zbavili semínek. Do této šťávy přidejte moučkový cukr a 2 lžíce malinového likéru, poslouží ale i třeba griotka, a vše smíchejte dohromady.
03.
V míse vyšlehejte tuhou šlehačku a opatrně do ní vmíchejte malinovou omáčku. Šlehačka je pak světle růžová.
04.
Vyndejte palačinkové těsto z lednice, na pánvi rozpalte kousíček másla nebo kapku oleje – já ji třeba vždy jen potřu mašlovačkou – a usmažte tenké palačinky. Ty nechte chvíli zchladnout a z poloviny je potřete malinovou šlehačkou. Pak je složte na trojúhelníčky, dozdobte čokoládovou polevou a malinami a můžete hodovat.
Tady jsou další recepty na dokonalé palačinky.