Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Ota Neužil

Foto: Ota Neužil

Milovníci palačinek jistě neodmítnou malinovou šlehačku, která se k nim báječně hodí!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 palačinky
Těsto
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 ks vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce oleje
K dokončení
  • 1 hrst malin
  • 1 ks čokoládové polevy
Na šlehačku
  • 200 g malin
  • 2 lžíce malinového likéru
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 250 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Polohrubou mouku, vajíčka, mléko, lžíci moučkového cukru a špetku soli vymíchejte do hladkého těsta a uložte ho na chvíli odpočinout do lednice.

02.

Pár malin dejte bokem na ozdobu a zbytek prolisujte přes síto, abyste se zbavili semínek. Do této šťávy přidejte moučkový cukr a 2 lžíce malinového likéru, poslouží ale i třeba griotka, a vše smíchejte dohromady.

03.

V míse vyšlehejte tuhou šlehačku a opatrně do ní vmíchejte malinovou omáčku. Šlehačka je pak světle růžová.

04.

Vyndejte palačinkové těsto z lednice, na pánvi rozpalte kousíček másla nebo kapku oleje – já ji třeba vždy jen potřu mašlovačkou – a usmažte tenké palačinky. Ty nechte chvíli zchladnout a z poloviny je potřete malinovou šlehačkou. Pak je složte na trojúhelníčky, dozdobte čokoládovou polevou a malinami a můžete hodovat.

Související témata:

Načítám