Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sladké na gril? Dobrý nápad! Ale pokud si nevíte rady s tím, jaké ovoce a jak nad plamen naskládat, čtěte dále. Prozradíme vám tip na lahodné špízy!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 špízů
  • 8 ks čerstvých jahod
  • 2 ks blum
  • 100 ml vody
  • 50 g cukru
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks chilli papričky
  • 1,5 ks limetky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 1 čtvrtka ananasu
Článek

Postup

01.

Špejle ponořte do studené vody, aby se nasákly a nepřipalovaly se.

02.

Cukr svařte s vodou, přidejte nasekané chilli, nastrouhaný zázvor a kůru z limetky a ještě chvíli povařte. Vmíchejte šťávu z limety a nechte trochu vychladnout.

03.

Jahody rozpulte, blumy nakrájejte na osminky a ananas na menší kousky. Napíchejte střídavě na špejle, přelejte sirupem a pečte na rozpáleném grilu z obou stran. Můžete průběžně potírat sirupem a hotové špízy s ním ještě trochu polít. Podávejte s jogurtem, nasekanou mátou a hnědým cukrem.

Související témata:

Načítám