Článek
Postup
01.
Na krém uvařte z mléka, pudinkového prášku a cukru hustou kaši. Po prochladnutí ji vyšlehejte s máslem a zlehka přimíchejte zakysanou smetanu.
02.
Vodu osolte a přiveďte k varu. Máslo rozpusťte v osolené vodě, přisypte mouku a míchejte a odpalujte, až se těsto nechytá stěn nádoby ani vařečky. Těsto vyklopte do mísy a po vychladnutí do těsta zašlehejte postupně jedno po druhém všechna vejce.
03.
Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou zvlášť rozetřete na vymaštěný plech a upečte je na vyšší teplotu, přičemž prvních 5 minut nesmíte troubu otvírat, aby těsto zůstalo pěkně nafouklé.
04.
Po vychladnutí jeden plát potřete polovinou krému, poklaďte čerstvým nebo okapaným kompotovaným ovocem, překryjte zbytkem krému a přiklopte druhým plátem těsta.
05.
Povrch moučníku polijte citronovou polevou, chcete-li, a nechte do druhého dne v chladu rozležet.