Hlavní obsah
3,1
(19)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Že je vaření z bezlepkových potravin dražší a náročnější, je všeobecně známé. Ale když ty ovocné knedlíky chutnají tak skvěle, člověk jim tu cenu i odpustí!

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g brambor
  • 150 g tvarohu
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1 ks vejce
  • 150 g sójové mouky
  • 1 špetka soli
  • 150 g čerstvého ovoce
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 dávka másla
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nastrouhejte najemno.

02.

Přidejte tvaroh, škrob a špetku soli a vypracujte hladké těsto, které podle potřeby můžete zahustit sójovou moukou nebo ještě trochou škrobu, a nechte jej chvíli odpočinout.

03.

Pracovní plochu posypte moukou a pomocí lžíce namočené ve vodě vytvořte z kousku těsta placičku, do které zabalte kousek ovoce – my jsme dali jablka (použít ale můžete třeba jahody či meruňky).

04.

Knedlíčky vložte do vroucí vody a vařte asi 7 minut.

05.

Knedlíky podávejte posypané moučkovým cukrem nebo fruktózou a polité přepuštěným máslem.

Pokud vaše tělo lepek nesnese nebo jste se jen rozhodli ho ze svého jídelníčku vynechat, přečtěte si, že život bez lepku nemusí být nuda, jak si někteří myslí.

Související témata:

Načítám