Článek
Pro přípravu tohoto dezertu používám klasické rumové pralinky, které znám z dětství. Uvnitř mají cukrovou krustu a vždycky jsem je snědla na posezení. Do knedlíčků můžete použít samozřejmě i jiné, podle vaší vlastní chuti.
Knedlíčky s pralinkou
Na 4 porce budete potřebovat: 1 měkký tvaroh ve vaničce, polohrubou mouku podle potřeby, 1 vejce, špeku soli, 1 balení rumových pralinek. Na polevu: 100 g tmavé čokolády, lžíci másla, 50 g malin, 1 lžičku vanilkového cukru
Postup: Do mísy dejte tvaroh, vejce, špetku soli a promíchejte. Postupně přidávejte mouku, až vznikne tvárné těsto. Vyválejte z něho placku o síle asi 5 mm a vykrajujte menší čtverečky. Na každý dejte pralinku, pečlivě zabalte a vytvarujte kouli. Knedlíčky vařte v osolené vodě 5 až 7 minut. Pak je nechte okapat. Mezitím rozehřejte čokoládu a nechte v ní rozpustit máslo. Do jiného rendlíku dejte maliny a vanilkový cukr a prohřejte. Až maliny pustí trochu šťávy a cukr se rozpustí, stáhněte z ohně. Knedlíčky podávejte pokapané rozehřátou čokoládou a ozdobené horkými (nebo čerstvými) malinami.
Tip: Na zdobení můžete použít i směs lesního ovoce.
DELIKÁTNÍCH DEZERTŮ NENÍ NIKDY DOST
Milujete ovocné knedlíky? Z jakého těsta je nejraději připravujete? Kynutého, spařovaného, bramborového, nebo tvarohového?