Hlavní obsah
3,2
(46)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Abyste si k snídaní pochutnali na té nejúžasnější a nejkrémovější ovesné kaši, potřebujete k tomu dvě věci. Za prvé – vzpomenout si na ni už před spaním a namočit si vločky. Za druhé – nápad, jak ji udělat originální.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na ovesnou kaši
  • 120 g ovesných vloček
  • 420 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce karobu
  • 1 špetka soli
Na pečená jablka
  • 1 ks jablek
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 špetka skořice
Na dohotovení
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce lískových oříšků
Článek

Postup

01.

Vločky nasypejte do kastrůlku a zalijte mlékem (pokud nechcete kaši tak hutnou, můžete namíchat mléko s vodou, případně použít polotučné nebo rostlinné mléko). Nechte přes noc v lednici nabobtnat.

02.

Jablko zbavte jadřince a nakrájejte na měsíčky. Promíchejte s javorovým sirupem, poprašte skořicí a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do trouby na 200 °C po dobu asi 15 minut, dokud jablka nezačnou zlátnout.

03.

Vločky přiveďte k varu. Přidejte karob a špetku soli (karob je méně tučná varianta kakaa, ale můžete použít i to). Vařte dvě minuty do zhoustnutí.

04.

Naservírujte kaši do misek, ozdobte jogurtem, jablky, semínky a lískovými oříšky.

Ovesná kaše nejen skvěle chutná, ale je navíc velice zdravá. Přečtěte si 6 důvodů, proč ji snídat, a zjistěte, zda a proč je snídaně při hubnutí tak důležitá.

Načítám