Článek
Postup
01.
Vločky nasypejte do kastrůlku a zalijte mlékem (pokud nechcete kaši tak hutnou, můžete namíchat mléko s vodou, případně použít polotučné nebo rostlinné mléko). Nechte přes noc v lednici nabobtnat.
02.
Jablko zbavte jadřince a nakrájejte na měsíčky. Promíchejte s javorovým sirupem, poprašte skořicí a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do trouby na 200 °C po dobu asi 15 minut, dokud jablka nezačnou zlátnout.
03.
Vločky přiveďte k varu. Přidejte karob a špetku soli (karob je méně tučná varianta kakaa, ale můžete použít i to). Vařte dvě minuty do zhoustnutí.
04.
Naservírujte kaši do misek, ozdobte jogurtem, jablky, semínky a lískovými oříšky.
Ovesná kaše nejen skvěle chutná, ale je navíc velice zdravá. Přečtěte si 6 důvodů, proč ji snídat, a zjistěte, zda a proč je snídaně při hubnutí tak důležitá.