Článek
Postup
01.
Melounovou dužinu rozmixujte (proto je lepší koupit meloun bez semínek, jinak ho ještě propasírujte přes sítko), přidejte cukr podle chuti a sladkosti melounu, špetku skořice, šťávu z poloviny limetky a škrob.
02.
Vlijte do hrnce a za stálého míchání asi 10 minut vařte do zhoustnutí.
03.
Rozdělte do skleniček (dané množství vystačí na dvě až tři porce) a nechte vychladnout.
04.
Podávejte vychlazené a ozdobené ušlehanou smetanou a sekanými pistáciemi.
Tip: Pro ještě svěžejší chuť přidejte během vaření několik lístků čerstvé máty, ta si s chutí melounu a limetky báječně rozumí.
Líbí se vám dezerty ve skleničce? Vyzkoušejte i borůvkový cheesecake do skleničky, jahodovou pěnu ze 3 surovin nebo bleskové tiramisu.