Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte cukrový sirup: cukr smíchejte s vodou, přiveďte k varu a cca dvě minuty povařte. Nechte vychladnout. Citron a grepy vymačkejte, měli byste získat přibližně 200 ml džusu, prolijte sítem a smíchejte se sirupem a 100 ml sektu (použili jsme demi sec).
INSPIRACE NA LETNÍ OSVĚŽENÍ
02.
Bílky vyšlehejte do sněhu a opatrně do něj vmíchejte citrusovou směs. Hmotu na několik hodin, ideálně přes noc, zamrazte. Během prvních čtyř hodin mrazení každých 30 minut zamíchejte.
03.
Do každé sklenice vložte kopeček grepového sorbetu, zalijte zbylým sektem (na osm porcí vám budou bohatě stačit dvě láhve po 750 ml) a okamžitě podávejte.
Umíte si představit něco ještě více osvěžujícího, než je kombinace citrusového sorbetu a ledově vychlazeného šumivého vína?