Článek
Postup
01.
Zázvor oloupejte, nakrájejte ho na tenčí plátky a pak na nudličky široké asi jako sirka. Vsypte je do mísy, přidejte prolisovaný česnek (množství se nebojte), zbytek surovin na marinádu a promíchejte.
02.
Maso omyjte (můžete použít i vykostěná stehna bez kůže nebo kombinaci stehno–prso), osušte, nakrájejte na větší kusy, přidejte do marinády, promíchejte a nechte v chladu rozležet alespoň hodinu, ale v lednici klidně i přes noc.
03.
Ve větší hlubší pánvi rozehřejte olej. Přidejte maso i s marinádou a za stálého míchání opečte dozlatova, potrvá to asi pět minut. Ke konci opékáni přidejte cibuli nakrájenou na opravdu drobné kostičky a jenom ji zlehka promíchejte s masem.
04.
Zmírněte plamen, přidejte rajčatové pyré, jogurt a chilli papričku podle chuti, promíchejte a pod pokličkou duste asi 20 minut, až je maso hotové a omáčka mírně zhoustne. Podle velikosti pánve můžete podlít malým množstvím vody. Ke konci dušení přidejte ještě kousek nadrobno nasekaného zázvoru, chilli papričky a jeden prolisovaný stroužek česneku ke zvýraznění chuti. Podle potřeby můžete dosolit.
Tip
Podávejte s rýží, a když máte, přidejte i čerstvý koriandr.
Potrpíte si na rychlá a ostrá drůbeží jídla? Pak je pro vás to pravé smažené kuře v chilli těstíčku anebo kuře veracruz. A možná vás zláká kuře piri piri a kuřecí chili con carne.