Hlavní obsah
3,5
(109)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Máte rádi ostrá, pikantní jídla? Potom jste tu správně. Když se vám bude po chilli opravdu stýskat, připravte si třeba tohle rychlé a ostré jídlo s hustou krémovou omáčkou.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Marináda
  • 8 cm čerstvého zázvoru
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Směs
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 ks cibule
  • 200 ml rajčatové omáčky
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Zázvor oloupejte, nakrájejte ho na tenčí plátky a pak na nudličky široké asi jako sirka. Vsypte je do mísy, přidejte prolisovaný česnek (množství se nebojte), zbytek surovin na marinádu a promíchejte.

02.

Maso omyjte (můžete použít i vykostěná stehna bez kůže nebo kombinaci stehno–prso), osušte, nakrájejte na větší kusy, přidejte do marinády, promíchejte a nechte v chladu rozležet alespoň hodinu, ale v lednici klidně i přes noc.

03.

Ve větší hlubší pánvi rozehřejte olej. Přidejte maso i s marinádou a za stálého míchání opečte dozlatova, potrvá to asi pět minut. Ke konci opékáni přidejte cibuli nakrájenou na opravdu drobné kostičky a jenom ji zlehka promíchejte s masem.

04.

Zmírněte plamen, přidejte rajčatové pyré, jogurt a chilli papričku podle chuti, promíchejte a pod pokličkou duste asi 20 minut, až je maso hotové a omáčka mírně zhoustne. Podle velikosti pánve můžete podlít malým množstvím vody. Ke konci dušení přidejte ještě kousek nadrobno nasekaného zázvoru, chilli papričky a jeden prolisovaný stroužek česneku ke zvýraznění chuti. Podle potřeby můžete dosolit.

Tip

Podávejte s rýží, a když máte, přidejte i čerstvý koriandr.

Potrpíte si na rychlá a ostrá drůbeží jídla? Pak je pro vás to pravé smažené kuře v chilli těstíčku anebo kuře veracruz. A možná vás zláká kuře piri piri a kuřecí chili con carne.

Načítám