Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, papriku na proužky, chilli papričky zbavte semínek a jemně je nasekejte.
02.
Párky podélně nakrojte a naplňte je plátky cibule, šunky, kouskem papriky a trochou nasekané chilli papričky.
03.
Ostrou rajčatovou omáčku smíchejte s rajčatovým protlakem (použít můžete také barbecue omáčku, protlak a nějaké to chilli navíc).
04.
Připravené párky přiklopte jejich druhou polovinou, obmotejte je plátky slaniny a zpevněte párátky. Pak je potřete připravenou omáčkou.
05.
Párečky naskládejte do mísy, zasypte zbytkem zeleniny a zalijte černým pivem smíchaným se zbytkem omáčky. Nechte marinovat asi 2,5 hodiny.
06.
Naložené párky položte na očištěný gril, na kterém je střední žár, a pečte ze všech stran asi 4 minuty, aby se párky prohřály a slanina důkladně opekla.
07.
Podávejte s pečivem nebo pečenými bramborami!
Pokud zatoužíte po domácí výrobě, doporučujeme jednoduchou domácí grilovací omáčku.